Heeft u ervaringen met Canada en/of de Canada Specialist. U kunt op deze pagina uw ervaring delen.

Plaats een bericht

Ervaringen

Hayno en Ingrid

29/11/2023

29/11/2023

wij zijn inmiddels alweer een paar weken thuis van een heerlijke vakantie in Canada. De Canada Specialist bedankt voor het organiseren van onze reis , TOP van de vliegreis tot hotel overnachting tot huur camper alles tot in de puntjes geregeld , wat je al een heerlijk gevoel geeft als je zo relaxt op vakantie kan gaan.

Wij zijn met camper vanuit Calgary naar Manitoba gereden en toen weer terug naar Alberta. Ondanks het winter weer met sneeuw en vorst . ( overdag net boven of rond het vriespunt , in de nachten rond -5) met overdag een heerlijk zonnetje was het voor ons heerlijk vertoeven met de camper. De kou was heel goed te trotseren met de camper dmv van de verwarming. De camper was voorzien van 4 seizoenen banden wat het rijden in de sneeuw mogelijk maakte. Wel is het even zoeken welke camper plaatsen er open zijn in het na seizoen , maar hier voor is een app beschikbaar die je hier goed in ondersteunt, Wikicamps Canada. En Canada in de winter bezoeken is zeker de moeite waard , en ook zeker aan te bevelen. Onze reis was van 19-10 -23 tot 08-11-23.

Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke vakantie.

Met vriendelijke groet ; Hayno en Ingrid

Hayno en Ingrid

Liesbet en Pieter

05/10/2023

We zijn terug van een heel mooie reis door British Columbia en Alberta, een achtbaan van Vancouver naar Vancouver. De route in overleg uitgestippeld. Prachtige natuur, indrukwekkende landschappen met bossen, meren en watervallen. En: een paar beren op onverwachte momenten. Met een afwisseling van afgelegen lodges en drukke stadshotels. Aan te raden!

Liesbet en Pieter

Demi en Esther

16/08/2023

Goedenavond,

Esther en ik (Demi) zijn weer thuis uit Canada. Wat hebben jullie een fantastische reis voor ons in elkaar gezet. De steden waren zeer afwisselend, de mensen heel vriendelijk en de natuur adembenemend! We hebben walvissen, beluga’s en een beer gespot! We zullen jullie aanraden bij vrienden en familie, het was top geregeld! Onwijs bedankt

Met vriendelijke groet,

Demi en Esther.

Demi en Esther

Maarten en Jacqueline van Nijnanten

24/01/2023

Dit was wat je een perfecte “once in a life time” reis noemt. Met een Fraserway-camper van Toronto naar Halifax, mooie herinneringen maken met de jongens. Wat een fantastische service van begin tot eind (en dat is door de corona 3 jaar geweest!). Als je op reis gaat naar een onbekende verre bestemming is het fijn om met alle vragen ergens terecht te kunnen, zeker als het om zo’n reis met specifieke wensen gaat. Als we nogmaals naar Canada reizen in de toekomst komen we zeker terug!

Maarten en Jacqueline van Nijnanten

Sandy & Dave

26/11/2022

Fantastisch! Het leek alsof alle dieren, ook 2 jaar op ons hadden gewacht! Zwarte en grizzly beren, zeearenden, walvissen, vosje, wolf en nog veel meer. Zelfs de Canadezen die we spraken, waren verbaasd over wat we allemaal hebben gezien 🙂.

Dus erg bedankt voor de mooie route en we willen zeker een keer terug , of we dan zoveel dieren zien…maar de natuur is ook prachtig!

Reisperiode juni 2022, aangepaste fly & drive West Canada 18 dagen.

Sandy & Dave

Ad en Karin van den Borne

08/10/2022

Samen met Berry van Betuw hebben we een reis op maat gemaakt door West Canada. We hebben enorm genoten van onze reis, het was fantastisch, wat hebben we veel gezien en meegemaakt.

Het was echt onze droomreis, veel prachtige natuur gezien en heel veel wildlife. Ook de bezichtiging van de steden vonden we erg leuk.

Een echte aanrader.

Ad en Karin van den Borne

Wouter en Lieke

15/09/2022

Mede dankzij de service van de canada specialist een prachtige en zorgeloze reis gehad! Fijn adres waar je terecht kan met al je vragen.

Wouter en Lieke

Carla

23/08/2022

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van onze Canada reis (Vancouver en Vancouver Island), het was heel mooi en indrukwekkend.

Er was een perfect programma samengesteld met veel oog voor onze wensen en een persoonlijke benadering.

Carla

Geen titel

27/05/2022

Zoals tal van andere reizigers op deze site heb ik prima ervaringen met de Canada Specialist, die met grote zorgvuldigheid een op maat gemaakte reis van oost naar west-Canada voor me heeft samengesteld. De reis was een bijzondere ervaring. Alles verliep vlekkeloos en de begeleiding en het meedenken door de Canada Specialist, waar nodig voor en tijdens de reis, was ook uitstekend. Van harte aanbevolen.

Johannes Schuijer

Einbert & Jenny

11/10/2019

Na een “surf”reis op het internet kwamen we het reisschema Rail & Sail tegen. Vanwege het feit dat treinen en cruisen ons aanspreekt, hebben we contact gezocht met de Canada Specialist. In eerste instantie met Berry daarna met Daphne. De in de omschrijving aangeboden reis kon helemaal op onze wensen worden aangepast. Natuurlijk dienden we rekening te houden met treinschema’s van de Rocky Mountaineer en de Skeena, maar alles kon daaromheen georganiseerd worden. Een enkele dag in Vancouver, daarna met de Rocky Mountaineer naar Banff, Na een verblijf van 3 dagen in Banff met bus over de Icefields Parkway naar Jasper. Onderweg kwamen we ogen en oren te kort om alles in ons op te nemen. In Jasper stapten we na enkele dagen in de Skeena. Een treinreis via Prins George naar Prins Rupert, prachtige panorama beelden zagen we aan ons voorbij gaan. Een korte stop in Prins Rupert was nodig om op de BC Ferries te stappen die ons met een “cruise” naar het noorden van Vancouver Island bracht. De CanadaSpecialist had daar een huur auto geregeld. Vanuit Port Hardy zijn we naar Telegrah Cove gereden om daar te genieten van een Whale watching met “killer Whales-> Orka’s”, een unieke ervaring. De gerookte verse zalm van de barbecue daar was top. Na nog een overnachting in Port Hardy ging de reis over land door naar de westkust van Vancouver Island, naar Tofino midden in de Pacific Rim. Op Middle Beach Lodge werden we ontvangen, een mooie lokatie, eenvoudige kamers, maar de woonkamer, het eten en de gastvrijheid waren super. Van Tofino naar Victoria, een hele mooie rustige stad waar nog enkele dagen werden doorgebracht om vervolgens via de Ferry naar Vancouver te varen, de auto af te geven en met de “Nationale Zwaan” terug naar Nederland te vliegen.

In het kort zo onze ervaring en een tipje van de belevenissen. Complimenten aan de staf van de Canada Specialist om onze wensen te vertalen in een prachtige reis.

Einbert & Jenny

Roel

25/09/2019

We zijn net een week terug uit Canada en hebben een prachtige vakantie gehad. Via een kennis zijn we terecht gekomen bij de Canada Specialist. Berry heeft ons geholpen met het plannen van deze reis door west-Canada. Ook heeft hij ons verblijf voor de drie weken geregeld: een voor kamperen geschikt gemaakte 7-persoons auto. Met zijn ervaringen van Canada kon hij ons precies aangeven welke plekken de moeite waard zijn om te bezoeken en wat haalbaar is binnen onze vakantie.

We hebben enorm genoten van Canada, met zijn prachtige landschappen, meren, bergen, bossen en wildlife.

Bedankt voor alle hulp en adviezen.

Roel

Familie Lubbers

21/09/2019

Wij hebben een fantastische reis gemaakt door het oosten van Canada met onze dochter van 16 maanden. De Canada Specialist heeft ons erg goed geholpen met het zoeken van de juiste route en hotels.

Vanwege het reizen met onze dochter zochten we geen standaard rondreis, maar een op maat gemaakte reis waar korte reisafstanden en comfortabele hotels belangrijke aandachtspunten waren. De Canada Specialist heeft met alle zorg een prachtige reis samengesteld met de perfecte balans in steden en natuur. We hebben hierdoor een goed beeld kunnen krijgen van het oosten van Canada.

Het contact met onze contactpersoon verliep erg prettig. Er werd altijd heel snel gereageerd en alles was tot in de puntjes geregeld.

We hebben een heerlijke vakantie gehad waar we met erg veel plezier op terugkijken! Bedankt!

Voor een volgende Canada reis komen we zeker bij jullie terug.

Familie Lubbers

Ronald, Sandra en Jarod

02/09/2019

Via via en google.nl aan het adres van de Canadaspecialist gekomen. Prima en klantvriendelijke organisatie. Super snel met antwoorden op de verschillende vragen en geen vraag/verzoek was te gek.

Qua prijs ook onder de markt. In ieder geval voor de autohuur. Onze reis naar West-Canada is zeer geslaagd geweest. En als wij nog een keer gaan nemen we zeker weer contact op met jullie. Dank voor de service en het regelen van de gevraagde zaken. En hopelijk tot snel!

Ronald, Sandra en Jarod

Familie Van der Linden

26/08/2019

Onze eerste Oost-Canada ervaring was top! De Canada Specialist heeft hier een belangrijk aandeel in gehad. Hun aanpak hebben we ervaren als servicegericht, volledig op maat en met alle ruimte om ook delen zelf te regelen.

We hadden een groot deel van onze reiswensen tevoren helder. Dankzij actief en praktisch meedenken vanuit de Canada Specialist is de reis logischer geworden zonder concessies te doen. Daarnaast hebben ze toegang tot accomodaties die je zelf niet eenvoudig vindt.

Absoluut hoogtepunt van onze reis was de 3-daagse Algonquin Lodge trip.

Dank Berry en Daphne!

Familie Van der Linden

Silvia

19/08/2019

Het was voor ons de eerste keer dat wij een camper bij de Canada specialist hebben geboekt. We zijn hier zo tevreden over dat als we weer zo’n reis gaan maken we dit gelijk weer bij de Canada specialist gaan doen. Echt super m.b.t. service en vriendelijkheid. De camper was als nieuw en van alle gemakken voorzien.

Silvia

Michael en Betty Davey

15/08/2019

Al vanaf het eerste contact met de Canada Specialist kregen wij het gevoel in ervaren handen te zijn met onze reiswensen! 4 weken. Zij hebben alles tot in de puntjes verzorgd voor onze reis naar British Columbia, waar we eerst met de Rocky Mountaineer door de prachtige Canadese rockies zijn gereden terwijl we onderweg extreem in de watten werden gelegd door de ‘bemanning’! Ontbijt, lunch, snacks en onbeperkte drankjes incl. cocktails! Ook zijn wij met de Holland Amerikalijn, Nieuw Amsterdam, in een week naar Alaska gevaren! Ook dat is zeer goed bevallen! Daarna nog met een huurauto naar Vancouver Island, waar ook daar de hotels, geregeld door de Can.Spec. top waren!! Al met al een top vakantie gehad! Dank aan de Canada Specialist!

Michael en Betty Davey

Robert & Dillian

02/08/2019

Hallo, hieronder vindt je een greep uit onze ervaringen opgedaan met onze reis door de Rocky mountains.

Plannen reis.

Wij hebben onze planning van de trip zelf gedaan. Hoe begin je aan het plannen van zo’n reis?

Simpel, ga begin september in google maps rondkijken. Stippel een route uit, en deel die op in stukken van +- 250km, maar als je ergens een activiteit gepland hebt, is 60-80 km vaak meer dan voldoende.

Onze ervaring: Plan activiteiten rond redelijk centraal gelegen campings. Dan heb je niet de stress van ’s avonds n plaatje vinden of in de overflow geraken.

In 2019 waren de meeste campins nog ‘First come, First served’. Dat vinden wij de mooiste campings. Maar dit concept is helaas aan het verdwijnen. Rond Jasper en Banff kun je alleen reserveren. Een goede planning is dus must.

Hoe maak je een strakke planning?

Open Excel, en zet de afstanden onder elkaar. Vul in de volgende kolommen de afstanden aan met plaatsen, dingen die je wilt bezoeken en de beoogde camping. Om het helemaal af te maken kun je ook denken aan tankstations, dump stations en supermarkten. (aanrader!!! Die liggen alle drie niet altijd op elke hoek!)

In de eerste kolom zet je de datum, waarbij je Excel voor elke volgende cel vertelt dat de ‘dagwaarde’ met 1 verhoogd moet worden. (Dit is makkelijker dan je denkt. Typ zonder spatie: =+1 en sluit met Enter.) Als je nu moet schuiven met de startdata, hoef je alleen de eerste datum te veranderen. De rest veranderd automatisch mee.

Vlucht en RV huur

Daarna zijn wij op zoek gegaan voor vluchten en camper. De vluchten zijn niet zo’n probleem. Denk bv aan Google flights. Maar de combi vlucht en huur camper is moeilijk. We hebben internet en reisbureaus benaderd.

In onze zoektocht kwam de Canada Specialist met kop en schouder ver boven al die andere reisbureaus uit!! Berry en Daphne weten echt de hoekjes en gaatjes te vinden, en dat tegen prijzen waar de andere nog niet aan kunnen tippen! We hebben onze planning voorgelegd, en zij hebben voor ons de perfecte camper en vluchten geregeld tegen een zeer acceptabele prijs. Daar kon internet niet tegenaan!

Wat hadden we zelf samengesteld?

Onze reis voerde ons naar Edmonton. Vandaar zijn we in 25 dagen met de Fraserway RV naar Elk N.P. gereden. Vervolgens via Jasper tot onder Banff, de Kootenays. Vervolgens zijn we zigzaggend terug naar Jasper gereden, om dan weer vanaf Edmonton te vertrekken. (eerlijk is eerlijk, met tranen in onze ogen.)

Waar voerde onze route langs?: Buiten Elk N.P. Edmonton, Jasper, Banff en Lake Louise naar Radium Hotsprings, Spiral tunnels, Glacier N.P., Revelstoke, Athabasca Glacier Ice walk (Neem never nooit die Snow Couche!), Edith Cavel en Roger mountain.

Ervaringen

We kunnen uren en uren vertellen, maar naar onze mening moet je belevenissen zelf opdoen en heeft de lezer meer aan handige tips en weetjes die je niet 1,2,3 op het internet of in boeken vindt.

We hebben de onderwerpen kopjes gegeven, zodat ieder zelf zijn weetjes op kan snorren.

Nou, hier één weetje, wat eigenlijk niet te missen is. ‘T staat bijna op elke straatlantaren, telefoonmast of boom aangeplakt.

Wees zéér strikt in het opruimen van je campground! Laat NOOIT iets buiten liggen als je weg bent (nee ook niet als t maar 5 min duurt), en zeker geen koelbox of nog erger voedsel. De boete bedraagt 25.000,- CAD. Rangers controleren de campgrounds dagelijks onverwachts. Als ze zaken vinden die niet kunnen, stoppen ze die voor jou in de Bear-locker en delen daarna de boete ook echt uit! In parken van de staat Alberta riskeer je naast de boete zelfs celstraf.

Waarom is men zo streng?

Je bevindt je dag en nacht in Bear-county. Een beer is pas met 7 – 8 jaar geslachtsrijp. Als de berin goed gevoed is, en alleen dan, krijgt ze in de winter twee cubs. Als de beer niet goed gevoed is, worden er geen cubs geboren, zodat mama de winter overleeft. Als papa en mama beer overlijden blijven er twee beren van de volgende generatie over. Als men er een moet schieten……

Maar kun je die ongehoorzame beer dan niet vangen en verderop loslaten?

Men heeft het geprobeerd om beren die menselijk voedsel gegeten hadden weer wild te krijgen door ze 6 à 700 km weg te brengen. Binnen een week hadden de meeste beren al die bergpassen overwonnen en stonden weer op de campground, voor niets of niemand bang en 100% gefocust op alles wat campeert…..

Beren:

De zwarte beer leeft in de dalen. De Grizly leeft hoofdzakelijk rond de boomgrens, met een voorkeur voor lawine paden. Hierdoor kom je de Grizly soms ook in de dalen tegen.

Zolang je op de druk bezochte plaatsen blijft, zul je lopend geen beren tegen komen. Ga je even wat verder moet je op gaan letten. Ga je serieus Hiken, kun je niet zonder Bearbells en Bearspray! (48,- CAD bij Parks Canada info centers) De beren weten wel waar de hike-paden liggen, en ze zullen die overdag in principe vermijden. Maar zoals meerdere zijn ook wij tijdens een hike door een Grizly begroet. Hij zat naast t pad. Stop, blijf kalm, en pas de gedragsregels toe. Meestal zal de beer zijn weg vervolgen.

LET OP: Bearspray wordt gezien als wapen en kun je niet in het vliegtuig meenemen. Officials zijn daar niet zo blij mee. Probeer de berenspray de laatste dagen van de reis door te verkopen aan andere campeerders.

Moose.

Uitspraak van Rangers: Heb respect voor de beer, maar pas op voor de Moose!

Een moose leeft niet in kuddes maar alleen, en zal daarom om zichzelf te verdedigen elke benadering agressief beantwoorden! Hij ziet er gezapig uit, maar heeft een zeer kort lontje.

Zolang je de ‘Rule of thumb’ toepast, zit je goed. (Strek je arm, kun je met je duim het dier afdekken, ben je ver genoeg weg.)

Bizons

Dezelfde ‘Rule of Thumb’ is cruciaal bij bizons. Wij zijn ze tegen gekomen bij een hike. Prachtig, zo groot, zo sterk! Maar toen ze op 80m afstand de kont toedraaiden en de staarten omhoog gingen was t tijd om de andere kant op te gaan. (laatste waarschuwing voor de aanval.)

Winkels.

Afstanden zijn gigantisch. Als je in een van de N.P. zit, ben je vaak 100km (of meer) van de eerste winkel verwijderd. Houd daarom rekening met je inkopen doen. Wallmart of locale supermarkten bevielen ons het beste. De prijzen liggen wel hoger, tot fors hoger, dan wat wij in NL gewend zijn.

Tankstations.

In Brits-Columbia en Alberta is wettelijk bepaald dat je bij tankstations vooraf moet betalen. Je geeft een prepayed tegoed op je creditcard op. Daarna kun je tanken tot het opgegeven bedrag. Is je tank eerder vol, wordt het teveel opgegeven bedrag automatisch terug geboekt. Wel ff checken, dus terug naar binnen en vragen om een eindafrekening.

TIP: Vraag vooraf of je het teveel als contant mee kunt krijgen. Dan heb je weer CAD op zak zonder dat je provisiekosten betaald hebt. 🙂 . Meestal werkt men hier wel aan mee, het reduceert hun cash die men weer naar de bank moet brengen.

Probeer voor je met je RV vertrekt, bij Fraserway toestemming te vragen om hun adres op te mogen geven voor een tankpas. Dan kun je bij Petro-Canada een tankpasje vragen en voordelig tanken.

We hebben zon pas niet, maar het schijnt dat de Europese Esso tankpas ook in Canada werkt. Dus dat is misschien ook nog n mogelijkheid om wat te besparen. Deze kun je bij Husky gebruiken.

Een ander top tankstation is de Husky truckstop keten. Met name de Husky Truckstop aan de Yellowhead H.W. beviel ons erg goed. (26304 Township Rd 531A, Acheson, AB T7X 5A3, Canada).

Dit is de perfecte locatie om je laatste overnachting te plannen voor je de RV bij Fraser inlevert, of zoals wij op de heenreis gedaan hebben, vanuit Elk N.P. naar Jasper N.P. reist en halverwege een stop bij de West Edmonton mall maakt. Uiterst vriendelijk personeel, top wegrestaurant, en gunstige prijzen. Je kunt hier ook de was doen (5,- CAD) en douchen. Vraag wel waar je de RV voor de nacht neer mag zetten en houd ‘low profile’. De slide out is prima, maar maak er geen volledige camping van. Dan kunnen hier nog velen plezier van hebben.

Wij kwamen bij toeval bij de Husky terecht nadat bleek dat ons alternatief, boondocking bij Wallmart in Edmonton, door de instanties niet gewaardeerd wordt. De manager waarschuwde ons hiervoor. Er is teveel misbruik van gemaakt.

Twee tankstations moet je vermijden.

Vermijd het tankstation bij de Saskatchewan River Crossing halverwege de Icefield Park Way. Die is zo ongelooflijk duur, dan denk je dat je de bank overvallen hebt. En zelfs een Ford F350 met camper unit heeft een accesradius van bijna 1000 km. Als je dus een beetje oplet is er geen enkele noodzaak dat je dus precies dáár moet tanken.

Vermijd daarnaast ten alle tijden wazige, merkloze tankstations. De brandstof kwaliteit is vaak slecht wat tot motorschade of erger uitlaatgassysteem schade leid. (kostbaar)

Parkeren.

Wij hadden zoals gezegd een Ford F350 met camper unit. Dat noemt men een full sized truck. Op alle parkeerplaatsen geld de ongeschreven regel dat je je RV achteraan op het parkeerterrein parkeert. Let echter op in Jasper en Banff. Parkeer daar uitsluitend op de aangewezen RV-parkeerplaatsen en niet in de plaats zelf.

Lege flessen/blikjes/flacons – Statiegeld

Een hele grappige die we bij toeval uitgevonden hebben. Op alle verpakkingen flessen/blikjes/flacons zit statiegeld. Dat wordt echter niet vermeld. Je lege flessen lever je niet in bij de winkel maar bij een Bottle Depot. Betaling van het statiegeld geschied naar het volume van de verpakking. Hoe groter het volume, hoe hoger de refund. Recyclen staat nog in de kinderschoenen, en de refunds lopen daarom snel op. Het beste ga je naar een Bottle Depot in een klein plaatsje. Die zijn wat eenvoudiger te vinden. Typ in het navigatiesysteem ‘Bottle Depot’ in, en je vindt ze.

Daarnaast: Bewaar altijd een aantal lege 2L flessen van de frisdrank. Niet op alle campings van P.C. kun je de drinkwatertank vullen. Vaak is er wel een waterkraan, maar is de schroefdraad er af gevijld.

Als je echt zonder water zit, kun je middels de 2L flessen de watertank toch deels vullen. De fleshals past precies in de vulhals van de watertank.

Dumpstation.

De RV heeft twee afvaltanks. Een voor de WC (black water), en een voor al het overige water (grey water). TIP: Gebruik de WC alleen om snachts een plasje te doen. Doe ‘de boodschap’ in de huisjes of bij een andere gelegenheid. (Vergeet niet na het bezoek van een huisje de deksel weer dicht te doen.)

Er zijn maar bij een beperkt aantal P.C. campgrounds dump stations voor handen. Als je grijs-watertank vol is, kun je met behulp van de prullenbak toch beetje bij beetje een deel in een huisje lozen. Niet zo fijn, maar in tijd van nood…. Doe dit echter nooit met het black water!

Alternatieven:

Bij de meeste Canadian Tire shop’s beschikt men echter ook over een dumpstation. Canadian Tire is tevens een perfecte plaats om campeer-benodigdheden aan te schaffen.

Net als de winkels, plan je dumpstation stops en houd deze netjes. Ze zijn niet dik gezaaid.

Blokken voor waterpas zetten.

Bij de RV krijg je meestal 10 kunststof ‘lego blokken’ voor het vlakstellen. Dat klinkt leuk, maar in praktijk zijn ze niet zo handig. Als je blokken nodig hebt, zijn het er meestal veel. Maar hoe kom je dan op die toren van 5 blokken???

We hebben stenen gebruikt. Maar erg fijn gaat dat niet. Gebruik van brandhout kan, maar neem het nooit mee! (Hout met bast meenemen levert dezelfde boete op als voor de campground niet opruimen!!). Op een gegeven moment kwamen we mooie grote geschaafde afvalblokken van een houtzagerij tegen. Dan weetje dat het hout goedgekeurd is. Anders verhandeld men het hout niet. Vanaf dat moment was vlak stellen een fluitje van een cent.

Fraserway

We zijn erg tevreden met de organisatie en de geleverde RV. Hij was van mei 2019 met alles wat je nodig hebt. Geen rammeltje of andere ongeregeldheden, inclusief alle benodigdheden, tot aan een bijl toe. Enige wat wel een aanrader is is een magnesium blokje met zaagje (7,- CAD bij elke campeerstore). Daarmee krijg je ook nat hout gegarandeerd met gemak aan het branden.

Als je weet hoelang je route is, bestel je die km pakketen er bij. Daar ga je overheen. Maar het verschil tussen een pakket km deal en km pakketten achteraf bijkopen is gering, mits het om een paar 100 km gaat.

Leuk weetje: Fraserway bouwt de campers zelf, maar ook voor vele overige verhuurbedrijven. Men is dus geneigd het beste te leveren om de naam hoog te houden.

Zoals al gezegd hadden we hele verhalen kunnen vertellen, maar we hopen dat de lezer met deze tips en ervaringen zijn reis optimaal kan plannen en net zulke mooie herinneringen op kan doen als wij hebben. Als het er in zit zullen wij zeker weer met de Canada Specialist en Fraserway in zee gaan.

Groetjes Robert & Dillian.

Robert & Dillian

Robert en Erica

17/07/2019

Een individuele reis samengesteld met Hr. van Betuw. Een twee daagse en 3 daagse Rocky Mountaineer treinreis met daar tussen excursies per bus in Banff, naar Lake Louise en Jasper. Vertrekpunt was Vancouver en na terugkeer van de 3 daagse Rocky Mountaineer de reis afgesloten met een cruise naar Alaska met de Holland America Lijn. Geen koffer hoeven te dragen tijdens de hele reis. Wel uitkijken dat Brewster, de bus excursie firma, je koffers niet in het verkeerde bagage gedeelte stopt. Er schort ook wel wat aan de manier van toewijzing van passagiers voor de verschillende bussen bij vertrek uit de hotels. Als je de twee daagse Rocky Mountaineer treinreis hebt gemaakt dan is de drie daagse treinreis overbodig. Als je moet kiezen neem dan de twee daagse Rocky Mountaineer treinreis en boek de Gold Leaf, wel duurder maar absoluut het geld waard. In totaal zijn we een maand weg geweest en hebben grandiose natuur gezien waar je stil van wordt. Een unieke ervaring! De organisatie van onze reis, die best wel veelzijdig was: vliegtuig-trein-bus excursies-cruise en alle tussen liggende hotels en transfers heeft de Hr.van Betuw uitstekend verzorgd. Met oog voor detail en uitvoering van de manier waarop wij willen reizen. En dat is veeleisend. We vernamen dat de Canada Specialist ook een Chili Specialist gaat worden; volgend jaar zijn wij daarvoor van de partij. Bij de Hr. van Betuw; hij verstaat zijn vak en doet dat met passie.

Robert en Erica

Maureen

15/07/2019

Wij hebben een rondreis gemaakt in west/canada vanuit en naar Calgary en zijn daarna een week naar family in Ontario geweest. alles was prima geregeld door de canada specialist! de conversion van van fraserway liep als een zonnetje en toen bleek dat de luifel niet werkte kregen we korting op diesel. prima opgelost!.

de natuur in canada is overweldigend als je van de toeristische paden af gaat. deze zijn erg druk bezocht door mn chinezen en Indiërs. de wegen zijn erg breed en makkelijk te rijden omdat er geen haarspelbochten in zitten maar het recht loopt door dalen. je bent echter wel genoodzaakt vele km te maken op de grote highway omdat er domweg in de parken geen andere wegen zijn. geen zijwegen of dorpjes aan de kant maar 100 km door alleen natuur van dorp naar dorp met vaak niet meer dan een benzinepomp, informatie office , wat restaurants en een supermarktje. wij hadden alleen de eerste camping geregeld in banff en zijn daarna op de bonnefooi verder gegaan. dit ging prima! de info office hielp ons altijd aan een nieuwe camping. het vrij mogen camperen viel tegen. de meeste dorpjes hadden daar een verbod op en alleen op een parkeerplaats op die enorme higway trok ons niet aan. het was wel in juni en sommige wegen waren net open voor toerisme. er lag soms nog sneeuw! vanaf 1 july hebben de Canadezen eerst een feestdag en begint daarna de schoolvakanties. vanaf dan is het dan ook wel heel druk. de Canadezen gaan er in hun schaarse vrije dagen allemaal met de camper op uit. ze hebben bijna allemaal een camper en/of een boot lijkt het wel. ondanks de prachtige natuur vonden wij de dorpjes erg tegenvallen. alles is van plastic en er is niet veel te beleven. de enige winkels die er soms zijn verkopen sportkleding of souvenirs. het vele wild dat we gezien hebben maakt echter alles goed. je moet dan wel van rust houden, met kinderen is het denk ik al gauw te veel natuur. de grote steden hebben we wel vermeden, daar is natuurlijk meer te doen maar ook erg druk. de meeste Canadezen wonen namelijk in de steden die dan ook enorm zijn. zo groot als half nederland. Ontario is duidelijk drukker bevolkt. meer boerderijen, industrie maar ook meer dorpjes en bewoning in het algemeen. hier leer je het echte canadese leven beter kennen omdat er meer Canadezen en veel minder toeristen zijn. Canadezen zijn echt oprecht aardig en bereid je met alles te helpen (behalve op het vliegveld….wat een bureaucratie en het ETA formulier wordt niet eens naar gekeken…grr). kortom een prachtig land! bedankt canada specialist voor alle hulp bij deze ervaring!

Maureen

Rick & Rayna

01/07/2019

In één woord geweldig!!

Berry en Daphne hebben ons zeer goed geholpen met het samenstellen van onze reis. Alles was tot in de puntjes geregeld waardoor we niet voor verrassingen kwamen te staan.

We hebben veel adviezen gekregen wat wel en wat vooral ook niet te doen tijdens de korte tijd (3,5 week) die wij in dit enorme land hadden. Al onze vragen werden snel, duidelijk en kundig beantwoord.

Canada Specialist is een reisbureau dat uit eerste hand en eigen ervaring weet waarover ze het hebben.

Berry en Daphne enorm bedankt voor deze geweldige ervaring!

Groetjes Rick en Rayna

Rick & Rayna
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024